ریجکت ویزا چیست | دلایل ریج کردن متقاضی در سفارت

فهرست مطالب

هیچ‌چیز ناخوشایندتر از این نیست زمانی که برای سفر خود کلی برنامه‌ریزی کرده‌اید با ریجکت شدن ویزا با مشکل جدیدی روبرو شوید. گاهی ممکن است علی‌رغم برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌اید ویزای شما مورد تأیید واقع نشود و دچار ریجکت ویزا شوید. پس بهتر است برای جلوگیری از ریجکت ویزا شما دلایل ریجکت ویزا را بدانید و اگر با آن روبرو شده‌اید بتوانید با روش‌های تضمینی اقدام به رفع ریجکت بکنید. در این مقاله به کلیه اقداماتی که شما باید بعد از ریجکت ویزا انجام بدهید به‌صورت کامل اشاره می‌کنیم. قبل از بررسی ابتدا لازم است بامعنی ریجکت آشنا شوید.

ریجکت ویزا چیست

معنی ریجکت چیست

کلمه‌ی ریجکت به معنای رد شدن یا عدم پذیرش است. در زبان انگلیسی، این واژه به‌عنوان یک فعل به معنای رد کردن یا عدم‌تأیید یک درخواست استفاده می‌شود. اگر ویزای فرد مورد تأیید واقع نشود ریجکت ویزا می‌شود. این به آن معناست که افسر پرونده یا سفارت دلایل و مدارک فرد را برای صدور ویزا تأیید نکرده است و فرد اجازه ورود به کشور مقصد را ندارد.

دلایل ریجکت شدن ویزا

دلایل ریجکت شدن انواع ویزا بسیار متنوع است. گاهی این دلایل توسط سفارت بیان می‌شوند و گاهی به‌صورت شفاف به دلیل ریجکت شدن ویزا اشاره نمی‌شود. از مهم‌ترین دلایل ریجکت شدن ویزا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

اطلاعات ناقص یا اشتباه: دادن اطلاعات به‌صورت اشتباه یا ناقص یکی از مهم‌ترین دلایل ریجکت شدن ویزا است. اگر مشخصاتی که برای درخواست ویزا اعلام کرده‌اید با مدارک شما مطابقت نداشته باشد، مقامات به دلیل ابهام در اطلاعات ویزای شمارا رد می‌کنند. صحیح و دقیق واردکردن اطلاعاتی مانند شماره گذرنامه، تاریخ تولد، شماره تماس و غیره از اهمیت بسیاری برخوردارند. هرگونه مغایرت و تضاد در این اطلاعات ممکن است به‌عنوان یک ایراد در درخواست ویزا محسوب شود.

سوابق کیفری: مقامات مربوطه معمولاً در فرآیند بررسی ویزا، سوابق کیفری متقاضیان را بررسی می‌کنند تا از سوابق جنایی آن‌ها مطلع شوند. درصورتی‌که یک فرد سابقه‌ای از جرم یا جنایت داشته باشد، ممکن است به‌عنوان عاملی مخرب برای ورود به کشور مقصد در نظر گرفته شود و منجر به رد درخواست ویزای آن فرد شود.

سوابق کیفری ممکن است شامل مواردی مانند جرم‌های جنایی، جرم‌های مرتبط با مهاجرت یا ویزا، جرم‌های مالی یا هرگونه سوابق مشابه دیگر باشد. اگر فرد متقاضی سابقه کیفری دارد باید این نکته را در نظر داشته باشد که تمامی کشورها از طریق شبکه‌های بین‌المللی به اطلاعات جنایی متصل هستند و اطلاعات جرمی فرد را به‌صورت آنلاین دریافت و بررسی می‌کنند؛ بنابراین، هرگونه سابقه کیفری می‌تواند به‌عنوان یک عامل مهم در تصمیم‌گیری در مورد صدور ویزا مطرح شود.

وضعیت سلامتی: اگر مقامات مربوطه متوجه وضعیت ناسالم شما ازنظر جسمی و روانی شوند به‌طوری‌که ممکن باشد برای افراد دیگر ایجاد مشکل کنید، ممکن است با صدور ویزای شما موافقت نکنند. همچنین درصورتی‌که در آزمایش‌ عدم اعتیاد شما موارد مشکوکی دیده شود، ممکن است از صدور ویزای شما به برخی از کشورها جلوگیری شود.

سوابق منفی: اگر شما دارای سوابق منفی در صدور ویزا قبلی خود باشید یا به هر دلیلی قبلاً ویزای شما ریجکت شده باشد ممکن است بر روی نظر مقامات تأثیرگذار باشد. اگر درگذشته با اطلاعات نادرست و دروغین سعی در صدور ویزا برای خودکرده باشید می‌تواند منجر به رد درخواست ویزای فعلی شما گردد. ارتباط نادرست با مقامات مربوط به صدور ویزا نیز می‌تواند به‌عنوان عاملی تأثیرگذار جزو سوابق منفی شما گردد.

مشخص نبودن هدف سفر: در زمان انجام مصاحبه اگر شما نتوانید افسر پرونده را در رابطه باهدف واقعی خود از سفر به کشور مقصد متقاعد کنید، به علت عدم اثبات اهداف شما از این سفر صدور ویزای شما رد شود. همچنین درصورتی‌که نتوانید با ارائه مدارک کافی نشان دهید که از تمکن مالی مناسبی برخوردار هستید و قادر هستید هزینه‌های خود را در کشور مقصد پرداخت کنید با ویزای شما موافقت نمی‌شود.

ریجکت ویزا چیست

اقدامات پس از ریجکت شدن ویزا

اگر به هر دلیلی دچار ریجکت ویزا شدید نگران نباشید چون خوشبختانه، بندی توسط توافقنامه شینگن برای اعتراض به ریجکت شدن ویزا وجود دارد. شما این شانس رادارید که در صورت ریجکت شدن ویزا نظر افسر پرونده را تغییر دهید. طبق بند (3) 23 توافقنامه شینگن درصورتی‌که فردی ریجکت ویزا شد می‌تواند نسبت به رای صادره اعتراض کند.

بر طبق این بند نامه شما می‌توانید اعتراض خود را از ریجکت شدن ویزا اعلام کنید. برای انجام این کار باید اعتراض خود را در نامه‌ای بیان کنید و آن را برای سفارت ارسال کنید. قبل از نوشتن نامه اعتراض لازم است ابتدا از دلایل ریجکت شدن ویزای خود مطلع گردید. پس از اطلاع درصورتی‌که اطلاعات شما به‌درستی تأیید نشده است می‌توانید با اثبات مدارک و به‌صورت صادقانه اقدام به دفاع از حق خود کنید. برای اعتراض به نظر صادرشده زمانی در نظر گرفته نشده است و شما می‌توانید بلافاصله پس از اعلام ریجکت شدن ویزا با ارسال نامه و مدارک کامل و قابل‌اعتماد نسبت به تغییر نظر افسر پرونده اقدام کنید.

رفع ریجکتی تضمینی

برای رفع ریجکتی تضمینی لازم است شما به نکاتی برای ارسال نامه به سفارت توجه کافی را داشته باشید تا بتوانید افسر پرونده را متقاعد به تجدیدنظر کنید. در این قسمت به مهم‌ترین نکاتی که در هنگام ارسال نامه باید به آن توجه داشته باشید اشاره می‌کنیم. با رعایت این نکات شانس شما برای قبول شدن نظرتان افزایش می‌یابد.

اولین نکته‌ای که هنگام نوشتن نامه باید به آن توجه کنید ثبت مشخصات هویتی شما به‌صورت دقیق و کامل است. در این نامه، نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، شماره پاسپورت، آدرس، شماره تماس، تاریخ و محل تولد خود را به‌صورت دقیق اعلام کنید. پس از ثبت مشخصات هویتی خود در ابتدای نامه لازم است تا شما تاریخ دقیق ثبت درخواست خود برای صدور ویزا و تاریخ دقیق اعلام شدن ریجکت شدن ویزا را ذکر کنید.

در قسمت بعدی نامه به دلایلی که از سوی سفارت برای ریجکت شدن ویزای شما اعلام‌شده بود اشاره‌کنید. سپس دلایل خود را برای اثبات غلط بودن دلایل ریجکت ویزا بیان کنید. در نوشتن این قسمت بسیار دقت داشته باشید. لحن شما باید کاملاً به‌صورت ادبی و رسمی باشد و از به کار بردن الفاظ ناشایست خودداری کنید. به‌صورت صادقانه و در کمال ادب و احترام اقدام به توضیح دلایل خود کنید. املای صحیح کلمات و علائم نگارشی را در جای خود به‌درستی به کار ببرید. نامه نوشته‌شده را چندین بار بررسی کنید و بخوانید.

می‌توانید برای اطمینان از درست بودن متن نامه قبل از ارسال آن با افرادی که در این زمینه تجربه و مهارت کافی رادارند مشورت کنید. کارگذاری‌های معتمدی هستند که در این راه می‌توانند به شما کمک شایانی کنند. اگر برای اولین بار است که قصد ارسال نامه اعتراض به ریجکت شدن رادارید توصیه می‌کنیم حتماً قبل از ارسال نامه نظر کارگذاری‌های معتمد را نیز جویا شوید.

ریجکت ویزا چیست

نتیجه‌گیری

ریجکت شدن ویزا ممکن است به دلایل مختلفی مانند سوابق کیفری، ناقص بودن مدارک، اشتباه بودن اسناد و متقاعد نشدن افسر پرونده اتفاق بیفتد. اگر دچار ریجکت ویزا شده‌اید جای نگرانی نیست، می‌توانید به‌وسیله راهکارهایی اقدام به رفع ریجکتی کنید. اگر از دلایل نادرست ریجکت ویزا خود مطمئن هستید می‌توانید با ارسال نامه‌ای اقدام به اعلام نظر خود کنید.

در نامه‌ای که برای سفارت ارسال می‌کنید باید در ابتدا مشخصات فردی خود را به‌صورت کامل بیان کنید. تاریخ درخواست ویزا و تاریخ اعلام ریجکت شدن ویزای خود را بیان کنید. به دلایلی که به‌عنوان ریجکت شدن ویزای شما اعلام‌شده است اشاره‌کنید و سپس با زبانی رسمی و در کمال ادب و احترام دلایل خود را برای نادرست بودن این ادعا بیان کنید.

ازآنجاکه ارسال نامه اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است توصیه می‌شود اگر در این کار تجربه و مهارت کافی را ندارید از کارگذاری‌های معتمدی برای کمک استفاده کنید. به کمک این کارگزاری‌ها می‌توانید به‌راحتی نظر افسر پرونده را در رابطه با ریجکت ویزا خود عوض کنید و موفق به صدور ویزا شوید.

 

آیا این پست برای شما مفید بود:
4.6/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *